Справедливість і політичні погляди
4 користувачів
ДОЛЯ УКРАЇНИ / СУДЬБА УКРАИНЫ / РУССКИЕ НАС УБИВАЮТ :: ФОРУМ ДОЛІ УКРАЇНИ/ ФОРУМ СУДЬБЫ. :: УКРАИНА ВЧЕРА, СЕГОДНЯ, ЗАВТРА И ВСЕГДА
Сторінка 1 з 1
Справедливість і політичні погляди
Праві та ліві партії все менше відрізняються за ознакою, яку частку доходу у вигляді податків треба перерозподілом від тих, в кого більше, до тих, в кого менше. Традиційно ліві до цього схильні більше, праві менше. Але на практиці політичні рухи в цьому відрізняються все менше. Тобто погляди на справедливість в сенсі, що потрібно ділитися, не залежать від політичних уподобань.
Але.
Поняття справедливості відрізняється від інших умов:
1. Дарма діставшимся люди поділяються легше, ніж здобутим тяжкою працею.
2. Достаток більш схильний ділитися, ніж злидні.
3. Зі своїми люди теж схильні ділитися більш охоче, ніж з незрозумілими чужинцями.
Тобто справедливість залежить від умов життя. Які теж від партій не залежать.
То до чого взагалі розподіл на правих і лівих? На мій погляд, виключно для маніпуляцій і демагогії. В сучасному світі всі розуміють справедливість однаково. Ну, майже.
Але.
Поняття справедливості відрізняється від інших умов:
1. Дарма діставшимся люди поділяються легше, ніж здобутим тяжкою працею.
2. Достаток більш схильний ділитися, ніж злидні.
3. Зі своїми люди теж схильні ділитися більш охоче, ніж з незрозумілими чужинцями.
Тобто справедливість залежить від умов життя. Які теж від партій не залежать.
То до чого взагалі розподіл на правих і лівих? На мій погляд, виключно для маніпуляцій і демагогії. В сучасному світі всі розуміють справедливість однаково. Ну, майже.
Ли- Кількість повідомлень : 234
Дата реєстрації : 28.10.2020
Re: Справедливість і політичні погляди
Дарма діставшимся люди поділяються легше, ніж здобутим тяжкою працею. - не згоден
2, 3- згоден.
2, 3- згоден.
leleka- Кількість повідомлень : 202
Дата реєстрації : 15.10.2020
то все індивідуально.
Халява - то виграш в лотерею. Або ще краще - вдача у врожаї, непрогнозована. Отой впавший з неба нежданий врожай - люди хочуть віддати, Ну, як на мене.
Бува таке - що вродить, аж нема куди дівати...
просто подумала. Нас вчили, що партії як ліві чи праві, трє розрізняти за програмою в погляді на податки та на частину загального, як вона перерозподіляється. З того виходить: капіталізм, націонал-соціалізм, чи комунізм.
Як на перехресті лежить каменюка, на якій написано:
податки мінімальні - капіталізм, коня потеряешь
податки середні - націонал-соціалізм - жив будеш, себе втратиш
податки максимум - комунізм, - сдохнеш
а зараз це не робе...
на мій субєктивний погляд.
Політичні рухи більше не відрізняються за взірцем справедливості
Халява - то виграш в лотерею. Або ще краще - вдача у врожаї, непрогнозована. Отой впавший з неба нежданий врожай - люди хочуть віддати, Ну, як на мене.
Бува таке - що вродить, аж нема куди дівати...
просто подумала. Нас вчили, що партії як ліві чи праві, трє розрізняти за програмою в погляді на податки та на частину загального, як вона перерозподіляється. З того виходить: капіталізм, націонал-соціалізм, чи комунізм.
Як на перехресті лежить каменюка, на якій написано:
податки мінімальні - капіталізм, коня потеряешь
податки середні - націонал-соціалізм - жив будеш, себе втратиш
податки максимум - комунізм, - сдохнеш
а зараз це не робе...
на мій субєктивний погляд.
Політичні рухи більше не відрізняються за взірцем справедливості
Наприклад.
Село а.
Врожай с.
Люди в селі однієї раси, одного віросповідування, однієї крові (в сенсі мауглі)
Врожай щедрий. За принципом парето, 20 % зусиль забезпечує 80% врожаю. Інші 20%, які потребують значної праці, можна віддати наоткуп мігрантам, або студентам з міста (з моєї юності).
Що є справедливим в такій громаді? Поділитися зі своїми, пустити чужих обробляти залишки.
Село а.
Врожай с.
Люди в селі однієї раси, одного віросповідування, однієї крові (в сенсі мауглі)
Врожай щедрий. За принципом парето, 20 % зусиль забезпечує 80% врожаю. Інші 20%, які потребують значної праці, можна віддати наоткуп мігрантам, або студентам з міста (з моєї юності).
Що є справедливим в такій громаді? Поділитися зі своїми, пустити чужих обробляти залишки.
Село б.
Врожай с.
Населення в селі змішане. Інтернаціональне , багагоконфнсійне та мультиеультурне.
Врожай щедрий.
Принцип парето. ..
Податки на утримання мігрантів сплачуються без радості. Але й сплачуються: діти в одній школі, всі в одній лікарні. Виникають спільноти, або клуби: тільки для білих, тільки для геїв, та синагоги.
Сегментизацвя... Чи як там... стратифікація.
Формально все добре, насправді ні.
Справедливість є абстрактною категорією.
Нарешті, частина сільчан відправляється на юпітер, де нема понаїхавших. Тільки колоністи.
Врожай с.
Населення в селі змішане. Інтернаціональне , багагоконфнсійне та мультиеультурне.
Врожай щедрий.
Принцип парето. ..
Податки на утримання мігрантів сплачуються без радості. Але й сплачуються: діти в одній школі, всі в одній лікарні. Виникають спільноти, або клуби: тільки для білих, тільки для геїв, та синагоги.
Сегментизацвя... Чи як там... стратифікація.
Формально все добре, насправді ні.
Справедливість є абстрактною категорією.
Нарешті, частина сільчан відправляється на юпітер, де нема понаїхавших. Тільки колоністи.
Село б.
Врожай х (поганий)
Мультиеультурне село в умовах скрути.
Запасів нема.
Золото партії згризли миші.
Стабфонд стирили олігархи.
Санкції б'ють по населенню.
Населення викидає йоршики, бо срати нема чим.
Мігранти зникають, звідки з'явилися.
Шаман камлає на врожай...
Кінець цивілізації.
Справедливість вмерла.
Врожай х (поганий)
Запасів нема.
Населення викидає йоршики, бо срати нема чим.
Кінець цивілізації.
Справедливість вмерла.
Останній раз редагувалося: Ли (Пн Січ 25, 2021 9:37 am), всього регувалося 1 раз(-и) (Причина : автозаміна)
glory поставив(ла) "Подобається"
В кожному кінці є початок. сподіваюсь так буде але це кінець країни агресора- закономірнй наслідок жаги величі та імперстваЛи пише:Село б.
Врожай х (поганий)
Запасів нема.
Населення викидає йоршики, бо стати нема чим.
Кінець цивілізації.
Справедливість вмерла.
glory- Кількість повідомлень : 50
Дата реєстрації : 14.10.2020
тут можемо мати те саме.
зважте ще на пандемію, яке робіть бідніших ще більш бідними, а більш розвинуті вибираються швидше.
ще й "менталітет" (хоч один мій знайомий це поняття саркастично назіивав "мент в конторі")
національна притаманна риса "як не зїм, то понадкусюю" ускладнює розуміння справедливості.
зважте ще на пандемію, яке робіть бідніших ще більш бідними, а більш розвинуті вибираються швидше.
ще й "менталітет" (хоч один мій знайомий це поняття саркастично назіивав "мент в конторі")
національна притаманна риса "як не зїм, то понадкусюю" ускладнює розуміння справедливості.
Ли пише:погляди на справедливість в сенсі, що потрібно ділитися
... як на мене - несправедливі, нелогічні, маніпуляційні і аморальні в принципі )))
абг- Кількість повідомлень : 217
Дата реєстрації : 31.10.2020
Ли пише:справедливість залежить від умов життя. Які теж від партій не залежать.
саме так - маніпуляція,
несправедлива,
але іншої в мене для вас нема. )))
абг- Кількість повідомлень : 217
Дата реєстрації : 31.10.2020
ДОЛЯ УКРАЇНИ / СУДЬБА УКРАИНЫ / РУССКИЕ НАС УБИВАЮТ :: ФОРУМ ДОЛІ УКРАЇНИ/ ФОРУМ СУДЬБЫ. :: УКРАИНА ВЧЕРА, СЕГОДНЯ, ЗАВТРА И ВСЕГДА
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі